spa zona

Dobrodošli u našu spa zonu!

Kapua Spa zona opustiti će svaki djelić vašeg tijela i uma. Uživajte u blagodatima koje će vam pružiti finska, turska (parna), infrasauna i hidromasažna kupelj.

finska sauna

Mala drvena kabina s karakteristikama poput visoke temperature od 80-100 C i malom vlažnosti zraka od 10-15%. Vlažnost se dobiva polijevanjem vrućeg vulkanskog kamenja. Zbog tako visoke temperature boravak u sauni je u optimalnom trajanju od 8 do 15 min ovisno o osjećaju. Nakon toga slijedi faza „hlađenja“ pod hladnim tušem.

UČINCI SAUNE – potiče cirkulaciju, oslobađa od napetosti, čisti pore, učvršćuje kožu, djeluje protiv prehlade, pospješuje izlučivanje suvišne tekućine i štetnih tvari iz tkiva, djeluje na smanjenje celulita, opušta bolne mišiće, ima anti-stresno djelovanje.

UČINCI SAUNE – vlaži i čisti dišne puteve, pospješuje imunitet, ima detoksikacijski učinak, djeluje umirujuće, opušta mišiće, čisti kožu, poboljšava cirkulaciju, itd.

turska ili parna sauna

Ova sauna izrađena je od akrilnog materijala koji jedini ima kvalitetna izolacijska i mehanička svojstva, te ono najvažnije, vodonepropusan je. Temperatura u sauni je oko 40-60 C dok je vlaga 90-100%. Da bi se pospješio blagotvoran učinak vrućeg i vlažnog zraka na zdravlje u generator pare mogu se staviti eterična ulja. Pa tako inhalacija tople pare i mirisnih esencija omogućuje hidrataciju pluća i tretmane kod različitih smetnji dišnog sustava. Preporučeni boravak u sauni je od 15 do 20 min.

infracrvena sauna

To je sauna napravljena od drveta nordijske smreke. Umjesto pare zagrijavanje omogućuje duge infracrvene zrake. Toplina prodire čak i do 5 cm u dubinu tkiva. Temperatura u sauni se kreće od 60-230 C zbog čega i odgovara onima koji ne podnose visoke temperature klasične saune. Boravak u sauni podrazumijeva najviše 30 min.

UČINCI SAUNE – ljekoviti učinak za bolesti kože (akne, psorijaza, ekcemi, seboreja), pomaže kod neurodermatitisa, menstrualnih bolova, migrene, nesanice, astme, bronhitisa, terapeutski učinak za bolesti zglobova (reuma i artritis), preporučljivo za tretmane sportskih ozljeda i bolova u mišićima nakon treninga, potiče opuštanje, smanjenje stresa i osjećaj ugode.

Wellness & beauty centar KAPUA

Ubrzan život, stresan posao, obitelj, djeca, ne ostavljaju puno izbora za učiniti nešto za sebe i predahnuti od svakodnevnice. Kapua wellness & beauty centar osmišljen je da ugodi svim dobnim skupinama. Sa Vama su uvijek stručno osposobljene djelatnice koje prate sve moderne i napredne tehnologije, proširujući svoja znanja, učeći i educirajući se kako bi rješile sve vaše probleme vezane za fizički izgled i zdravlje.

Whirlpool ili hidromasaža

Hidromasaža je prirodan oblik masaže u kojem se kao sredsvo masaže koristi voda. Voda je izuzetan medij za opuštanje mišića, oslobađanje od napetosti i stresa a mlaznice u whirlpoolu potaknuti će cirkulaciju i pružiti vam osjećaj opuštenosti i ugode.